Första bilden på nya Mercedes Sprinter

Säljstart under första halvåret 2018. Nya Mercedes Sprinter är dock ännu inte presenterad men vi bjuds nu på en första teaserbild.

I samband med North American Commercial Vehicle Show i Atlanta som börjar i dag har Mercedes-Benz Vans (Mercedes-Benz Transportbilar i Sverige) skickat ut första illustrationen som visar hur nya generationen Sprinter ser ut.

Till utseendet finns det ingen tvekan om att det är en Sprinter, det klassiska och lådformade formatet finns kvar men har ändå gjorts mjukare och påminner en del om konceptbilen Vision Van som ställdes ut på transportbilsmässan i Hannover förra året.

Nya Sprinter, som till skillnad från tidigare generationer inte är utvecklad tillsammans med Volkswagen (hur mycket Renault-Nissan som finns i den återstår att se), kommer att erbjudas i ännu fler varianter än tidigare för att passa kundernas behov och krav.

För att ta Sprinter in i 2020-talet kommer modellen att få än fler säkerhetsfunktioner än vad den har i dag i form av sidvindsassistent, filhållningsassistent, döda vinkel-varnare, kollisionsvarnare med mera. En helelektrisk variant är inplanerad.

Mercedes Vision Van Concept från i fjol.

Sprinter har genom åren byggts lite varstans runt om i världen, inte minst i hemlandet Tyskland. Med nya generationer kommer även USA-byggda Sprinter-modeller då Mercedes just nu uppför en ny fabrik i North Charleston, samma ort som tyskbyggda Sprinter-bilar tidigare slutmonterats på för den amerikanska marknaden. Att Mercedes satsar på USA-marknaden beror på att USA är en av världens snabbast växande skåpbilsmarknader. Med den nya fabriken sägs man kunna erbjuda snabbare leveranser och bilar ”Made in USA”, vilket köparna förmodligen uppskattar, så även Donald Trump.

Tredje generation Springer ska marknadslanseras i Europa under första halvåret av 2018. Elversionen lanseras sannolikt senare.