Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första bilden på nya Volvo XC40!

I vad som verkar som en planerad bildläcka har vi fått första bilden på Volvos nya mindre suv – XC40.

Det är ju sedan tidigare känt att Volvo i höst kommer presentera den första modellen baserad på den mindre CMA-plattformen, nämligen XC40. Vi har både sett spionbilder och konceptbilen 40.1, visad i fjol, men här är första riktiga bilden.

Bilden ska ha publicerats ett under ett kort tag på Volvos tyska hemsida under gårdagen, men ändå tillräckligt länge för att hinna sparas ned och läggas upp av andra personer på både Instagram och bloggar. Ett tillvägagångssätt högst liknande det som användes för att ”läcka” ut första bilden på Concept Coupé, via en tjeckisk blogg, här om året.

Vad ser vi då på bilden av XC40? Det rör sig om en teaserbild där endast en del av bakpartiet är synligt, men vi kan ändå se att man både valt att behålla de övergripande formerna och det kontrasterande svarta taket från konceptbilen. I en version av bilden nedan, där vi med datorns hjälp ljusat upp de mörkare delarna, ser vi att det är en mycket medveten teaser. All bildinformation i skuggan har noggrant suddats ut.

En medveten bildläcka? Notera högerdelen av bilden, där all information noggrant har suddats ut.En medveten bildläcka? Notera högerdelen av bilden, där all information noggrant har suddats ut.En medveten bildläcka? Notera högerdelen av bilden, där all information noggrant har suddats ut.
En medveten bildläcka? Notera högerdelen av bilden, där all information noggrant har suddats ut.

När vår egen Hans Hedberg deltog vid premiären av konceptbilarna 40.1 och 40.2 i fjol så pratade Volvo mycket om hur de skulle differentiera sina olika modelllinjer. XC40 skulle inte bara bli en ”liten XC60”, sades det, och nog verkar det som att de försökt hålla sitt ord.

Vill du veta mer om kommande Volvo XC40? Ja, då rekommenderar vi att du håller utkik i tidningshyllorna framgent. Den officiella premiären blir i höst.