Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första bilden på Volkswagen T-Cross som kommer i höst

Volkswagen är på väg att utöka sitt suv-program med ännu en modell, denna gång en minsting vid namn T-Cross.

Det har inte varit någon hemlighet att Volkswagen har arbetat med en mindre suv-modell som ska komplettera märkets utbud av högbyggen. Redan i mars 2016 presenterades konceptbilen T-Cross Breeze, en 413 centimeter lång/kort sak med fällbar tygsufflett.

Nu visar Volkswagen upp första bilden som någorlunda ska illustrera produktionsmodellen. Den största skillnaden gentemot konceptbilen är plåttaket, vilket så klart inte var oväntat.

Egentligen är det inte så mycket som påminner om konceptbilen, mer än att bilen på illustrationen har fyra hjul, ett par bakljus och två främre dörrar. Den har dessutom ett par bakre dörrar – vilket är väldigt praktiskt. Karossvecken över bakluckan, dörrsidorna och skärmarna skiljer sig ganska markant från konceptet. Inte så konstigt då Volkswagen har vässat sina linjer sedan konceptet för mer än två år sedan.

Fronten får vi inte se i dag men vi misstänker att även den änden av bilen avviker ganska kraftigt från konceptbilen, dock möjligtvis inte grillpartiet.

Så här såg konceptbilen ut när det begav sig.

Volkswagen bjuder inte på så mycket fakta i samband med bildsläppet, men att baksätet kommer att vara skjutbart i längsled och hur lång modellen är nämner de. 410,7 centimeter lång ska den vara, T-Cross. Alltså ett par centimeter kortare än konceptbilen och 12,7 centimeter kortare än storebror T-Roc som även är större än syskonbilen Audi Q2 som mäter in på 419,1 centimeter. Det är inga jättemarginaler mellan bilarna, som du ser.

I höst har T-Cross världspremiär och då med ett budskap som lyder ”I am more than one thing”. T-Cross sägs därutöver erbjuda mer än vad den kostar. Återstår att se vad det innebär.

När T-Cross finns med i Volkswagens utbud kommer märket att ha sex suv-modeller; T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg och Atlas (som inte erbjuds här och som dessutom heter Teramont i Kina).