Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första bilden som visar Audis nya formspråk

På bilsalongen i Los Angeles ska Audi ställa ut en konceptbil som vi misstänker är en förhandstitt på nya flaggskeppet A9. Vad som är än viktigare och mer intressant är att konceptbilen visar märkets nya formspråk.

Audi säljer som aldrig förr världen över, trots att de av många beskylls för att vara konservativa sett till designen. Men med ny designchef, Marc Lichte, bakom rodret sedan början av året är det dags att inleda en ny era.

Med sig till bilsalongen i Los Angeles, som äger rum senare delen av november, har Audi en konceptbil som vi i dag får se från ovan (bilden ovan). Bilden sprider sig just nu via italienska tidningen Auto & Design som har fått lov att publicera bilden i samband med en kort intervju med nye designchefen.

Det berättas inte vad det är för konceptbil, men med tanke på senaste årens snack och storleken på bilden på bilden ser det ut att kunna röra sig om kommande flaggskeppet A9, en lyxbil på omkring fem meter i längd.

Men det intressanta med konceptbilen är inte om den är en A9 eller inte, utan designchef Marc Lichte säger att den visar upp Audis nya formspråk. Enligt honom ska nya designen ta märkets sportighet i större beaktning, något som ska genomsyra Audis hela modellprogram om några år.

Lichte säger också att trots nya former ska man omedelbart känna igen formerna som Audis. Single frame-grillen kvarstår men ska vara vidareutvecklad på ett sportigt sätt. Nya formerna ska vara skulpturala men med enkla och rena linjer.

Om en dryg månad får vi reda på hur Audis formspråk de kommande åren ser ut. Till dess får vi försöka luska ut det via bilden ovan. Det första som slår en är de utlagda skärmarna och de markerade vecken i huven.