Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första bilderna på Lamborghini Aventador LP 750-4 SuperVeloce Roadster

Långt namn, därför blir det inte en repris i ingressen. Här är i alla fall de första bilderna på den extremsnabba cabrioleten från orten som ligger 45 minuters bilkörning nordost om Maranello.

I förra veckan bekräftade Lamborghini-chefen Stephan Winkelmann att de snart släpper värstingen Aventador LP 750-4 SuperVeloce i roadsterutförande.

I dag får vi ta del av de första officiella bilderna, dock inte den vanliga vägen.

Bilderna vi ser här är nämligen upplagda på bilfotografen Jordan Shirakis webbsida. Shiraki har fotograferat Lamborghini-bilar förr, så att det är äkta vara kan vi nästan slå fast.

På sin webbsida skriver han att karossfärgen heter Blu Glauco, att den precis som coupéversionen (den ser du bilder på i galleriet längst ned i artikeln) har en V12-motor på 750 hästkrafter, har en torrvikt på 1 575 kg, gör 0-97 km/h på 2,8 sekunder (med andra ord 0-100 km/h på 2,9 sekunder, 0,1 sekund långsammare än coupén) och toppar 356 km/h.

Förutom avsaknaden av fast tak, en tiondels sekund extra vid accelerationen till 100 km/h, 50 kg extravikt (5,9 kg är det avtagbara kolfibertaket) och 100 exemplar färre (totalt 500) är den alltså identisk med Aventador SV i coupéutförande.

Räkna med att Lamborghini visar upp rubb och stubb av Aventador LP 750-4 SV Roadster väldigt snart. Till dess kan vi njuta av bilderna här.