Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Teknikens Världs Stora Bilpris 2023 på sju minuter
2 AV 2
Foto: Renault

Första bilderna på nya Renault Espace

Nu väljer Renault att visa upp hur nya Espace ser ut. Av det lilla vi ser är det tydligt att modellen är en suv.

En MPV-ikon är Renault Espace som tog form redan för fyra årtionden sedan. När nuvarande generation presenterades i slutet av 2014 var det tydligt att Renault började tänka i andra banor än de traditionella för MPV-bilar. ”Flerfunktionsfordon” eller minibussar, som de vanligtvis också kallas för, är ett segment som har tappat under många år och därför blev Espace vid förra generationsväxlingen ett mellanting – helt enkelt en crossover. En blandning mellan MPV och suv.

Nu löper Renault hela linan ut. Kommande generation Espace, som bekräftades för några veckor sedan, går ”all in” och blir suv – inget mellanting eller något annat.
I dag visar den franska biltillverkaren upp ett par bilder på bilen. Vi får se en silhuettbild som tydligt visar att Espace är en Sport Utility Vehicle.

1 AV 2
Foto: Renault
2 AV 2
Foto: Renault

Renault beskriver nya Espace som en atletiskt formad modell med markerade skuldror samt glasytor som sträcker sig hela vägen bak vilket påstås ge bilen att upplevas som slank och elegant.
På bild två ser vi att snacket om fönstren är lite överdrivet. D-stolparna upplevs som högst traditionella. På bilden noterar vi däremot ett bakljus som nästan ser identiska ut med de som finns på lillebror Renault Austral.

Nya Espace beskrivs som 14 centimeter kortare än dagens generation vilket bör ge en totallängd på runt 4,72 meter. Trots kortare bil ska kupéutrymmets 2,48 meter i längd erbjuda tre sätesrader för plats till sex passagerare och förare.

Vilka motorer som kommer att erbjudas återstår att se, men det är lätt att tänka sig att Australs varianter även tar plats i Espace. Det skulle betyda mildhybrider och en fullhybrid.

I vår är det världspremiär för nya Espace, men vi kan nog förvänta oss lite ”teaserbilder” och små informationssläpp medan vi går och väntar.

LÄS OCKSÅ: Renaults vd vill bygga dyrare bilar