Första bilolyckan orsakad av Pokémon Go

Det var bara en tidsfråga när det skulle inträffa – och nu har det gjort det. En Pokémon Go-spelande bilförare kraschade med sin bil under jakten på Pokémons. Vart är världen på väg?

ÄNNU EN POKÉMON GO-RELATERAD OLYCKA:

Pokémon Go-spelande förare kraschar med polisbil

Världen har blivit helt bananas! Barn som vuxna över hela världen har drabbats av spelfeber av sällan skådat slag. Det gamla 1990-talsspelet Pokémon som fanns i form av spelkort, tv-serier, konsolspel och mycket annat, har kommit i en ny, modern utgåva till mobiltelefonen. Med telefonen i högsta hugg, med kameran och GPS-funktionen påslagna, ger sig spelaren ut i ”verkligheten” för att hitta Pokémon-figurer. På grund av ointresse från skribentens sida kan denna artikel inte närmare förklara vad spelet går ut på, så vill du veta mer hänvisas du till filmen nedan. Heltokigt är det i alla fall, med tanke på att människor – barn som vuxna – släpper allt av vikt för stunden för att spela spelet. Den riktiga världen blir en oviktig parallellvärld.

Överallt, runt hela jorden, springer folk på lämpliga och olämpliga platser för att fånga Pokémon-figurer. Vi hörde nyss om en kille i Gällivare som vaknade av att det knackade på hans dörr mitt i natten. Det var ingen inbrottstjuv, som bostadsägaren först trodde, det var i stället en främmande person som ville in i bostaden för att ta en fiktiv Pokémon, som var av en ovanlig sort och säkert värd extra mycket poäng. Pokémon-figuren var nämligen, i fantasins värld, utplacerad i den för spelaren okända bostadsägarens hall.

Men galenskaperna stannar inte vid ovanstående incident. Nu rapporteras det från USA om hur en 28-årig bilförare spelade Pokémon Go i jakt på att fånga Pokémon-figurer – när han körde bil. Det hela slutade med en kraftig kollision mot ett träd. Föraren erkände för polisen att han spelade Pokémon Go när han körde. Han skadade sig inte allvarligt, men har böter att vänta.

Polisen har efter olyckan gått ut med ett antal uppmaningar till allmänheten:

Spela inte spel när du kör bil eller cyklar.

Gör inte intrång på privat egendom bara för att fånga en Pokémon.

Undvik att stirra ner i telefonen och var medveten om risker, så som vägar, stup och vattendrag.

Var försiktig vem du delar din position med.

Res inte ensam.

Det är smått otroligt att polisen måste gå ut med den här typen av uppmaningar. Som ingressen säger; vart är världen på väg?

https://youtu.be/2sj2iQyBTQs