Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första riktiga bilderna på nya Kia Sorento

En ny, tredje generation av Kias lite större suv Sorento har premiär på bilsalongen i Paris om knappt två månader, men redan i dag har koreanerna valt att visa bilder på bilen.

I slutet av förra månaden skickade sydkoreanska Kia ut illustrationer som gav oss en ganska tydlig fingervisning av vad vi har att vänta oss hos nya Sorento, tredje generationen sedan modellen kom 2002.

Nya Sorento har världspremiär på bilsalongen i Paris i början av oktober (marknadsintroduktion i hemlandet Sydkorea redan nu i augusti). Riktigt så länge behöver vi inte vänta för att ta del av Kias nya suv eftersom de i dag skickat ut tre bilder som visar bilen från de mest intressanta vinklarna exteriört. Interiört får vi dock ge oss till tåls ett tag till.

Utseendet påminner till viss del om dagens modell (som genomgick ett ansiktslyft så sent som 2012) men innehåller ändå en rad förändringar. Exempelvis har fronten, och då framför allt grillen, fått sig en rejäl dos från konceptbilen Cross GT. Lite Jaguar-vibbar utstrålar nya Sorentos framsida.

Strålkastarna och huven är helt nya, liksom bakljusen och bakre stötfångarpartiet.

Tack vare åtta centimeter längre hjulbas (278 cm) i kombination med 9,5 extra centimeter på längden (478 cm) samt mer tilltagen bredd lär nya Sorento vara betydligt rymligare än utgående generation. Exakt hur mycket bättre baksätesutrymmet är, för att ta ett exempel, ber vi att få återkomma med. På höjden mäter Sorento 168,5 centimeter, 1,5 centimeter lägre än i dag.

Vilka motorer som är aktuella till nya Sorento är fortfarande oklart, men en rad bensin- och dieselmotorer med varierande effekt kommer vi sannolikt att få se.