Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Första (suddiga) bilden på Alfa Romeo Giulia

Snart smäller det! Efterträdaren till Alfa Romeo 159 har premiär om ett par dagar och den italienska biltillverkaren vill uppmärksamma oss på datumet genom att ge oss en första suddig bild.

En hett efterlängtad bilmodell är Alfa Romeo Giulia (modellnamnet är inte hugget i sten). Det är snart fyra år sedan 159:an lades ned och sedan dess har det ekat tomt i Alfas modellprogram. Någon mellanklassmodell som kan ta sig an Audi A4, BMW 3-serie, Mercedes C-klass, Lexus IS och flera andra i segmentet har varit saknad, en saknad som alltså snart är över eftersom premiären av Giulia är planerad till den 24 juni.

Om två dagar smäller det med andra ord. För att göra världen uppmärksam på att det är onsdagen som alla blickar ska riktas mot dem har Alfa Romeo släppt en så kallad ”teaserbild” där vi för första gången får se Giulia. Men tyvärr har de smackat dit ett stort emblem över bilen och använt sig av sina mest avancerade Photoshop-kunskaper för att göra bilden suddig. Vad vi ändå kan se är att det är en röd bil det handlar om, med klassisk Alfa-nos och låga strålkastare. Vi kan också antyda en ganska rund bak, så sedanstuket hos 159:an verkar mer gå över till ”coupéformer” med kort baklucka.

Alfa Romeo Giulia är en av de bäst bevarade hemligheterna på länge. Ingen, mer än de själva, vet hur den ser ut. Antalet testmulor och prototyper under åren har varit få och väldigt välmaskerade.

Det enda vi egentligen vet är att den internt går under kodnamnet Typ 949, att den baseras på en bakhjulsdriven Maserati-plattform (fyrhjulsdrift kommer också), att den kommer ha turboladdade fyrcylindriga motorer i grundutbudet och en Ferrari-V6:a som toppalternativ, samt att den ska ”förmedla mer själ än vad tyska motsvarigheter gör”.

Om två dygn, plus minus några timmar, behöver alla Alfisti där ute inte vänta längre.