Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fortsatt fri fart på autobahn

Stora delar av tyska autobahn har fått hastighetsbegränsningar, men det finns en hel del sträckor kvar där fri fart råder. Och så kommer det att förbli enligt förbundskansler Angela Merkel.

Tyska förbundskanslern Angela Merkel uttalade sig nyligen i tysk tv där hon sa att sittande regering inte kommer att införa några hastighetsbestämmelser på de delar av autobahn som i dag har fri fart. Detta skriver motorsajten Motor Authority i dag.

En diskussion om att begränsa de fria delarna av autobahn till 130 km/h har tagit fart sedan bland annat miljöorganisationer påpekat att autobahn med fri fart ger onödigt höga koldioxidutsläpp. Till och med flera av Angela Merkels partivänner står bakom en begränsning av farten, ändå säger hon att det inte kommer att hända så länge hon sitter som förbundskansler.

Tidigare i år föreslog EU-kommissionären Stavros Dimas att man bör sänka hastigheterna på autobahn för miljöns skull. Detta förslag mötte stora mothugg från de tyska invånarna.

Angela Merkel har i stället andra förslag för att förbättra miljön och sänka koldioxidutsläppen från trafiken på autobahn. Förbättringar i trafikflödet samt att minska antalet stopp på autobahn med enorm köbildning som följd är två viktiga punkter, menar Angela Merkel.