Foto: TIM SCOTT

Förvandla din Tesla till James Bonds ubåt

Har du inte ett antal miljoner till övers är detta det billigaste sättet att skaffa en egen Bond-ubåt.

https://youtu.be/9mnZZMXi8L8

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Teslas ägare Elon Musk avslöjade för en tid sedan att de gömt en del överraskningar i infotainmentsystemet i Model S. Nu har en Model S-ägare listat ut vad en av de är och det är något otippat.

Om du går in i inställningsmenyn får du en överblick av din Model S och du kan bland annat ställa in höjden för luftfjädringen. Högst upp på skärmen finns en Tesla-logo, om du håller den intryckt tills en login-ruta dyker upp och sedan knappar in 007 får du dock se ett helt annat fordon på skärmen. Nämligen James Bonds Lotus Esprit-ubåt känd från filmen Älskade Spion från 1977. Detta ska fungera i samtliga Model S med mjukvaruversion 5.9 eller senare.

Att Elon Musk valt just detta fordon är dock ingen slump då han köpte den ubåten som användes i filmen på auktion för cirka 6,5 miljoner kronor för några år sedan. Musk har sedan meddelat att han planerar att installera en Tesla-drivlina i ubåten och göra den sjöduglig.

En annan liknande överraskning är att stereon och fläkthastigheten går till elva i stället för tio som en hyllning till kultfilmen Spinal Tap från 1984. Scen från filmen kan du se nedan.

Att utvecklare gömmer överraskningar i produkter är dock inget ovanligt och är något som de har gjort sedan länge. Om du till exempel skriver in "Atari Breakout

" i sökfältet i Google och sedan klickar på bilder kan du spela det klassiska spelet "Breakout" i webbläsaren. Andra liknande saker är bland annat Microsofts inbyggda flygsimulator i Excel 97 och bilspel i Excel 2000, samt att Volvo har älgar på baksidan av kretskortet till instrumentpanelen i 850. För att inte tala om alla gömda saker som finns att upptäcka i tv-spel.

https://youtu.be/KOO5S4vxi0o