Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070920-audi-framtid-bilar070920-audi-framtid-bilar070920-audi-framtid-bilar
070920-audi-framtid-bilar

Framtida modeller från Audi

Johan de Nysschen, chef för Audi i Nordamerika, har under en presskonferens avslöjat lite om Audis kommande modeller. Bland annat kommer en ny fyrdörrars coupé likt Mercedes CLS.

Fyrdörrars coupé, ett nytt modeord bland biltillverkarna och som många opponerar sig mot, men det är precis vad Audi ska bygga. Mercedes var först ut skulle man kunna säga, Volkswagen har en på gång som bygger på Passat och fler biltillverkare följer snart trenden. I Audis fall blir det storleksmässigt en fyrdörrars coupé som storleksmässigt placerar sig mellan A6 och A8. Den förväntas finnas i bilhallarna under 2012. Ett koncept kommer att visas upp snart, men på vilken bilsalong är ännu okänt.

Audi Cross Coupé Concept, som Hans Hedberg var och provkörde nere i München härförleden, har det snackats mycket om som förebild till kommande Q5, men så är inte fallet enligt Johan de Nysschen. Audi Q5 ska bli en helt ny modell enligt honom.

Johan de Nysschen kommenterade även Audi R8 och att den kommer snart att komma med V10-motor under glasluckan där bak, men han ville inte avslöja om det blir den V10-motor med dubbelturbo som finns i nya RS6. Däremot nämnde han att Audi fortfarande överväger en dieselversion av R8, men att inga officiella beslut har tagits.