Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Framtidens Citroën ska se udda ut

Franska Citroën ska framöver sticka ut ur mängden genom att formge sina modeller på ett annorlunda sätt.

Citroën är kända för väldigt egna former och sinnrika – ibland bra, ibland mindre bra – tekniska lösningar. Men det var förr i tiden. I dag är de betydligt mer ”mainstream” och en Citroën urskiljs inte helt lätt från bilar av andra märken. När dagens C5 presenterades för sju år sedan erkända Citroën-höjdarna själva att de hade sneglat kraftigt åt tyskt håll när modellen utvecklades.

Inte ens de tekniska egenheterna finns kvar inom märket. Visst har de tagit fram Airbump-skydden på C4 Cactus, men det är en innovation som inte kan jämföras med den gashydraulisk fjädringen, som en gång var Citroëns signum. I dag lyser gashydraulisk fjädring nästan helt med sin frånvaro. Inte ens på DS 5 finns denna sköna komfortdetalj och C5:an, som finns med just gashydraulisk fjädring, sägs vara sista modellen med tekniken. Tråkigt.

 Nedlagda C6 kan anses vara Citroëns senaste udda modell med sköna egenheter så som konkav bakruta, gashydraulisk fjädring och en front som inte går att misstas för att vara något annat än just en C6.

Men från och med 2016 ska Citroën återigen gå sin egen väg och därmed sluta följa efter vad alla andra gör. Åtminstone vad gäller utseendet.

I dag har Citroën egentligen bara C4 Cactus som verkligen sticker ut ur mängden medan övriga modeller är mer alldagliga (även om Grand C4 Picasso skiljer sig en hel del från konkurrenterna i klassen). Branschtidningen Automotive News har snappat upp vad Citroëns strategichef Mathieu Bellamy uttalade i en intervju nyligen:

– Från och med 2016 får ni se lanseringar av nya modeller varje år som också kommer att vara väldigt annorlunda jämfört med konkurrerande modeller – och definitivt väldigt udda (quirky), avslöjar han och fortsätter:

– Vi sa till designteamet att vi måste återskapa de klassiska C4- och C5-modellerna när vi ersätter dem. Så vi kommer att ersätta dem, så klart, med någonting väldigt annorlunda.

Enligt honom visar Aircross Concept (bilden ovan) från i våras väldigt mycket av vad Citroën tänker sig i framtiden.

– Aircross Concept representerar på många sätt vårt framtida varumärke och hur vårt modellutbud kommer att se ut.