Maläten. Bilen alltså, själva ombyggnationsmästaren Robin Westerlund ser ut så här i original-utförande.

Från lik till lyckopiller med Jeep Cherokee

Robin Westerlund köpte en Jeep Cherokee för 8 000 kronor. Du kan inte ana vad som hände sen! Jo, det kan du förstås. Han tog fram vinkelkapen och resten är en historia som du får läsa här.

Jeep Cherokee är ett fynd i begagnatdjungeln. I skrivande stund kostar den billigaste på Blocket 10 000 kronor, men Robin Westerlund från Rasbokils Tibble fyndade sin för 8 000 kronor. I tveksamt skick, bör väl tilläggas. När vi gör ­första besöket i hemmagaraget står det 21 februari i kalendern. Men det började förstås inte där. Det började med en expedition till Polen för tio år sedan.

– Jag och min dåvarande flickvän, nuvarande fru och mamma till våra två barn bör väl tilläggas, hade precis köpt en gammal Jeep Wrangler och hade bara haft den ett litet tag när vi bestämde oss för åka på expedition. Det måste man ju göra när man har en Jeep. Så vi tog färjan från Nynäshamn till Gdansk och åkte vidare därifrån rakt ut i ingenstans. Och eftersom vi knappt hade kört med den innan den här ”expeditionen” så började såklart allt att krångla. Det var både bromsar och koppling och gud vet allt som inte ville fungera. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill