Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bilen/verkstaden är inte samma som de som det skrivs om i artikeln.
Bilen/verkstaden är inte samma som de som det skrivs om i artikeln.
Bilen/verkstaden är inte samma som de som det skrivs om i artikeln.
Bilen/verkstaden är inte samma som de som det skrivs om i artikeln. Foto: Glenn Lindberg

Full mekaniker ”lånade” kunds bil

Tanken var bara att bilen skulle lämnas in på verkstad över helgen. Så blev det dock inte för en kvinna i Halmstad. I stället slutade det med att en anställd på verkstaden ”lånade” bilen för att ta sig hem efter en hel del alkohol.

Den anställda på verkstaden hade jobbat sent och därefter satt sig och druckit ett antal öl som hans kompis kom till kontoret med. När det väl var dags att ta sig hem märkte de båda männen att alla bussar till deras hemort hade gått för dagen, och började därför titta på andra sätt att ta sig hem.

LÄS OCKSÅ: Din bil buskörs när den är på verkstad

Det slutade med att man bestämde sig för att ”låna” en av de inlämnade bilarna. Valet landade på kvinnans bil. I förhör sa den 35-åriga mannen sedan att han trodde att chefen skulle köpa bilen, och att det var därför som valet landade på just den. Dessutom pekade han ut att det var hans kompis som kört bilen och inte han.

LÄS OCKSÅ: Skulle tona rutorna – fick sin special-Corvette totalkvaddad

Vittnen märkte sedan hur bilen vinglade farligt i trafiken och varnade därför polisen, som när de sen kom till platsen lät föraren blåsa. Nålen landade på 1,67 promille. Den anställde på verkstaden, som är utan körkort, har sedan dess dömts till böter och skyddstillsyn för grovt rattfylleri, olovligt brukande och olovlig körning.