Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fyra supersportbilar kraschade på samma Autobahn-sträcka på fyra dagar

Det är många gånger inte helt lätt att ratta en supersportbil. Det är förra veckan ett bevis på då fyra olika supersportbilar kraschade inom samma Autobahn-region vid fyra olika tillfällen.

Det är tyska Herzfelder Zeitung som rapporterar om olyckorna som skedde på Autobahn A7 utanför Kirchheim i förra veckan.

 Det började på onsdagen med en man som i sin bara några timmar gamla Maserati GranTurismo tappade kontrollen på den våta vägbanan i anslutning till en avfart. Dagen efter, torsdagen, var olycksfri.

 Men på fredagskvällen var det dags igen. Denna gång en 27-årig man i sin McLaren MP4-12C som inte kunde tygla de 600 hästkrafterna utan kraschade ganska rejält. Mannen klarade livhanken.

 På lördagen inträffade då två sista olyckorna. Vid 15-tiden den första, en man som bara tre timmar innan olyckan hämtat upp sin bil, en Dodge Viper SRT10 med 600 hästkrafter. Skadorna på bilen uppges till närmare 900000 kronor.

 Sist men inte minst så fick en man med en Corvette vattenplaning vid 16.50-tiden. Bilen studsade mott mitträcket och slutet därefter i vägrenen.

 Skadorna på bilarna uppskattas enligt tidning till omkring fyra miljoner kronor. Ingen av förarna skadade sig allvarligt.

https://youtu.be/S-kuKnEnOXs?width=575&height=353