Toyota GT 86 Sedan

Fyrdörrars Toyota GT 86 Sedan – premiär redan!?

Som en blixt från klar himmel meddelar nu arrangörerna bakom Dubais internationella bilsalong att fyrdörrars ”sedanversionen” av Toyota GT 86 visas hos dem kommande dagar.

Det har snackats om en Toyota GT 86 Sedan tidigare och det har sagts att premiären är planerad till bilsalongen i Genève i mars nästa år. Så verkar det inte bli om vi får tro på Dubai International Motor Show som på sin Facebook-sida skriver att GT 86 Sedan, en fyrdörrarsversion av den lilla sportbilen, visas upp hos dem 5-9 november för att imponera på den arabiska bilmarknaden, tillsammans med Toyotas nya designspråk Wave.

 I samband med kungörandet på Facebook-sidan har man även bjudit på en bild. Dock skapad i snabb hast i Photoshop. Således inte äkta vara.

Toyota GT 86 Sedan får, för att rymma två extra dörrar och ge mer knäutrymme bak, tio extra centimeter mellan hjulaxlarna. Utseendemässigt snackas det om vissa skillnader gentemot vanliga GT 86, bland annat i grillen. Under huven blir det samma 2,0-litersboxer på 200 hästkrafter som i standard-GT 86:an. En del förhandsuppgifter pekar dessutom på en hetlevrad hybridversion som både blir snålare och vassare än dagens maskin.

Om ett par dagar har vi svaret om Dubai International Motor Show är platsen där Toyota GT 86 Sedan gör sin debut. Håll utkik här på teknikensvarld.se under de närmaste dagarna!