Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: mike birdy

Fyrhjulsdrivna Mercedes-AMG E 63 får "drift mode"

Den som köper en ny Mercedes-AMG E 63 med fyrhjulsdrift kommer kunna sladda runt precis lika mycket som med bakhjulsdrift. Den nya värstingmercan kommer nämligen med en driftfunktion som skickar 100 procent av kraften till bakhjulen.

Det är AMG-chefen Tobias Moers som berättar för Motoring under bilsalongen i Paris att kommande Mercedes-AMG E 63 kommer bli "riktigt snabb, ha fyrhjulsdrift som standard och ett ’drift mode’". Sannolikheten att funktionen kommer namnges precis som hos Ford Focus RS (Drift Mode) är ganska låg, men den kommer ändå att tjäna samma syfte som i Forden – att kunna sladda runt i kontrollerad miljö trots fyrhjulsdrift.

Moers berättar vidare att driftfunktionen kommer göra det möjligt att skicka all kraft som den fyraliters V8:an levererar direkt till bakhjulen, till skillnad från Ford Focus RS som kan skicka 70 procent. Och all kraft innebär 563 hästar, respektive 604 med S-tillägg.

Enligt läckta uppgifter från tidigare i år ska Mercedes-AMG E 63 4MATIC förses med en 9-stegad automatlåda och göra 0-100 km/h på 3,7 sekunder, respektive 3,5 med S-tillägg.