Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Galna Lamborghini Aventador LP 988-4 Edizione GT

Återigen har trimfirman DMC satt klorna i en Aventador och förvandlat den till en överdriven (?) superbest. 988 hästkrafter och ett bodykit som tydligt andas Veneno.

Lamborghini Aventador LP 700-4 med sina 700 hästkrafter går loss på knappa tre miljoner kronor. Har du mer pengar än så som ligger och skaver i någon byxficka, sisådär 1 947 278 kronor och 45 öre, så är tyska trimfirman DMC:s uppgraderingspaket kanske något för dig.

Att förvandla din Aventador till en DMC LP 988-4 Edizione GT kostar nämligen exakt 288 888 dollar, men du får en hel del valuta för pengarna. Bodykitet är sanslöst där kanske framför allt diffusorn bak står i en klass för sig. Diffusorn ser ut att ha inspirerats av 30-miljonerkronorsbilen Veneno och fackverkskonstruktionen ovanför de fyra ändrören är en exakt kopia av vad vi hittar på Veneno.

Den stora bakvingen i kolfiber är inte bara för syns skull. Den fyller sin funktion och är justerbar i tre olika vinklar.

DMC säger att bodykitet till LP 988-4 Edizione GT är utvecklat strikt efter FIA:s motorsportreglemente trots att bilen fortfarande är fullt gatlegal.

Trimfirman har också preppat Lamborghinis V12-motor på 6,5 liter. Programvaran är uppdaterad, nytt insprutningssystem med ett gasspjäll per cylinder har installerats, bränslepumparna är utbytta – bara för att nämna några av uppgraderingarna. Det gör att originalmotorns 700 hästkrafter skrämts upp till, som modellbeteckningen avslöjas, 988 hästkrafter. Några prestandauppgifter avslöjas tyvärr inte.