Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gammel-Clio faceliftas för Sydamerika

En ny Renault Clio har precis kommit. Saknar du däremot förrförra generationen Clio, så kan det kanske vara glädjande att veta att den ännu tillverkas i Sydamerika – och precis har fått ett facelift.

I går kunde vi läsa vår egen Mikael Stjernas direktrapport från provkörningen av nya generationen av Renaults storsäljade småbil Clio. Känner du stor sorg över detta, och önskar gamla tider åter? Hav tröst!

Faktum är nämligen att förförra generationen av Renault Clio, som lanserades här 1998 (och som, eventuellt, har en stor entusiastskara), fortfarande finns i produktion för den sydamerikanska marknaden. Produktionen sker i Argentina, och modellen har, som du kan se på bilderna, nu begåvats med ett facelift.

Fronten knyter an till nya generationen Clio, och bär någorlunda dragen av Renaults nya formspråk. Bakpartiet är mer likt de vi känner igen från 1990-talet, men har fått nya lampor. Även interiört ska saker ha förändrats, men Renault har tyvärr inte släppt några interiörbilder. Under huven hittar vi en enlitersmotor på 77 vilda hästar.

Bilen visas på bilsalongen i São Paulo. De närmsta konkurrenterna i Sydamerika heter Fiat Palio, Volkswagen Gol och Chevrolet Celta. Oss i Europa lär dock bilen vara långt borta från. Tror vi.