Foto: Aitorstudio

Garaget sällan en plats för bilen

Hur använder du ditt garage? Jaså, du ställer inte bilen där om nätterna? Lugn, du är långt ifrån ensam om att använda ditt garage till annat än bilen.

Bythjul.com gör diverse olika undersökningar bland sina kunder. Deras senaste undersökning visar att få använder garaget till vad det egentligen är konstruerat för, nämligen att agera skydd åt bilen när den inte används. Bythjul.com kom utropar därmed garaget till att vara ”Sveriges mest onödiga rum”.

Av de 1 046 personer som svarade i den så kallade Bilpanelen visar det sig att endast en tredjedel, 33 procent, av bilägarna alltid parkerar sin bil i garaget. Övriga två tredjedelar låter ofta eller alltid bilen stå parkerad på gatan eller på uppfarten.

Kanske det är så här det ser ut i ditt garage?

I stället för att ge bilen skydd mot väder, vind och kriminella används garaget främst som verkstadsplats (51 procent) och som förråd (50 procent). Hela 24 procent uppger att de använder garaget till ingenting alls. Lite smått otroligt, det där sista.

– Har man tillgång till ett garage är det bra om man förvarar bilen och bildäcken där. Din bil kommer att hålla sig hel och ren längre. För att inte tala om att bilförsäkringen blir billigare samtidigt som bilen blir mer svåråtkomlig för tjuven, säger Henrik Bjurhem, trafikexpert på Bythjul.com.

Vad använder du, om du har ett, ditt garage till? Berätta gärna med en kommentar.