Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gaspedal fastnade i bil som skenade i 190 km/h

En kvinna i USA kom undan med blotta förskräckelsen. Gaspedalen i hennes Kia Sorento fastnade och bilen skenade iväg på motorvägen. Den vådliga färden slutade som tur är lyckligt.

En 47-årig kvinna vid namn Lauri Ulvestad från Iowa i USA fick i förra veckan uppleva något skräckfyllt. Hennes Kia Sorento från 2011 skenade plötsligt iväg när hon körde på Interstate 35 i Missouri. Gaspedalen hade fastnat och bromsarna fungerade inte.

 – Bilen accelererade fortfarande och fortare. Jag tittade på GPS-navigatorn och siffran den bara ökade och ökade och ökade. Min fot var inte ens på gaspedalen. Nödbromsen (”handbroms” via fotpedal, reds anm) var på hela vägen. Jag försökte trycka på bromspedalen, men den fungerade inte, säger hon till en amerikansk tv-kanal.

 Den farliga färden pågick i 35 minuter under nästan 9,5 mil med farter på upp över 190 km/h. Till slut, efter att ha försökt stänga av bilen, lyckades Lauri Ulvestad få loss gaspedalen från läget den fastnat i. Först då gick bilen att bromsa och hon fick stopp på åbäket och klev ur oskadd men med hjärtat i halsgropen.

 – Jag var övertygad om att jag skulle dö, säger hon.

 Polisen som följde efter Lauri Ulvestad och som även filmade det hela är mäkta imponerad av hennes körning.

 – Inte bara det att hon körde fort, hon körde även i mittremsan och lyckades ta upp bilen tillbaka på körbanan över asfaltskanten, utan för kraftiga rattrörelser. Det var verkligen fantastiskt att se henne göra det flera gånger, säger en poliskonstapel till CBS News.

 Samme konstapel var däremot besviken på vissa medtrafikanter som inte höll vänsterfilen fri, speciellt när det kom polisbilar i full fart bakifrån.

 Kia ska titta på vad som kan ha hänt med kvinnans Sorento och kommer att släppa ett uttalande senare.

https://youtu.be/AJOqUFjMfcY?width=575&height=353https://youtu.be/dCODwFTo_H0?width=575&height=353