Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gazoo Racing har satt tänderna i Toyota Hilux

Gazoo Racing har satt tänderna i Toyotas pickup Hilux. Det mesta är dekaltrimning, men chassit har i alla fall vässats en aning.

För två år sedan blev det klart att Toyotas prestandadivision Gazoo Racing expanderar och för ett år sedan tog vår Linus Pröjtz sig an Nürburgring med en förserieversion Toyota Yaris GRMN. Blott 500 exemplar av bilen planerades och de som öronmärkts för den svenska marknaden sålde slut på två timmar och 16 minuter.

Tyvärr kommer även den senaste, och lite otippade, medlemmen i Gazoo-familjen bli en svår nöt för den svenska spekulanten: pickupen Hilux GR Sport. Bilen visas nu upp under bilsalongen i Sao Paulo och är förmodligen unik för den Sydamerikanska marknaden och ska dessutom bara tillverkas i 450 exemplar.

Automatlåda med sex växlar som i vanliga Hilux. Plakett med serienummer.Automatlåda med sex växlar som i vanliga Hilux. Plakett med serienummer.Automatlåda med sex växlar som i vanliga Hilux. Plakett med serienummer.
Automatlåda med sex växlar som i vanliga Hilux. Plakett med serienummer.

I huvudsak handlar det om en kosmetisk trimning. Dekaleringen känner vi igen från andra Gazoo-bilar men här finns även nya 17-tumsfälgar, ny grill, svart huv och tak, emblem på stolar, mattor och kaross. Dieselmotorn på 2,8 liter och 177 hästkrafter, som driver alla fyra hjul, har lämnats orörd men fjädringen och dämpning ska ha styvats upp.