Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090331-geely-ge-rollskopia
090331-geely-ge-rollskopia
090331-geely-ge-rollskopia
090331-geely-ge-rollskopia

Geely GE – kinesisk lyxkopia

Snart är det dags för Shanghai Auto Show och med den följer, inte helt överraskande, ett antal kinesiska kopior. En av de allra läckraste är Geely GE – en tresitsig Rolls-Royce-kopia.

Snart får vi ännu en dos av dessa underhållande kinesiska kopior. Shanghai Auto Show öppnar den 20 april och precis som på de flesta bilsalonger planerar biltillverkarna att visa upp sina senaste modeller. På senare år har vi blivit bekanta med att vissa kinesiska tillverkare gärna sneglar på såväl sina europeiska som japanska kollegor. Bilder på BYD Autos senaste skapelse har redan läckt ut på webben och likheterna med utgående generation Lexus RX är slående. Geelys senaste modell är kanske inte lika lik originalet, men desto mer charmig.

Att Geely har sneglat på Rolls-Royce bör det inte råda någon tvekan om. Lyxsedanen Geely GE  är mycket lik Rolls-Royce Phantom, samtidigt som den är helt annorlunda. Den första skillnaden som märks är att Geely har valt bort lösningen med självmordsdörrar bak till förmån för konventionella dörrar. Den kanske mest intressanta detaljen är ändå att Geely GE är tresitsig. Trots en totallängd på 5,3 meter och en hjulbas på 3,1 meter har Geely bara lyckats få plats med en sittplats i baksätet. Denna ser dock ut att vara en av de bekvämaste och lyxigaste som bilvärlden har skådat och kan bäst liknas vid en tron.

Geely GE och BYD S6 premiärvisas på Shanghai Auto Show med start den 20 april.

Läs mer