Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Geely visar flaggskeppet GC9 – ritad av Horbury

Volvos ägare Geely är på gång med en ny lyxmodell under eget märke. Nu visas de första bilderna på modellen GC9 som designas av Peter Horbury med inspiration från stenbroar.

Det är fullt upp hos Geely-ägda Volvo just nu på grund av nya XC90-lanseringen men även moderföretaget har saker på gång. Geely Auto visar nu teaserbilder sin kommande flaggskeppsmodell GC9 som ska premiärvisas på Guangzhou Auto Show i november.

Det visas förstås nya bilmodeller i Kina jämt och ständigt men GC9 är intressant ur svenskt perspektiv eftersom den är först ut med Geelys nya designspråk som har tagits fram av Volvos tidigare designchef Peter Horbury som tog över designrodret hos Geely 2012. Horbury leder designarbetet av en ny generation Geely-modeller och det är ett arbete som görs på flera håll runtom i världen. Geely har designkontor i Sverige, Barcelona, Kalifornien, Hangzhou och Shanghai.

Geely berättar i ett pressmeddelande att exteriördesignen är inspirerad av jetplan, supersportbilar och geparder i fullt språng. Interiören är inte lika dramatisk, där kommer inspirationen i stället från kinesiska stenbroar.

Hittar du några Volvo-linjer i GC9? Vi tycker oss känna igen nosen, och är inte grillen direkt hämtad från konceptbilen Volvo Universe?