100415-geely-ge-ansiktslyft

Geelys Rolls-klon får nytt ansikte

Geely fick rejält med skäll förra året när de lanserade sin lyxlimousin GE. Geely var nämligen inget annat än en blåkopia av Rolls-Royce Phantom. Nu har GE fått ett helt nytt ansikte men frågan är om det verkligen är en förbättring.

 Förutom att ha figurerat i Volvo-sammanhang det senaste året har Geely även varit i blåsväder tack vare sin flaggskeppsmodell GE. Geely GE lanserades på förra årets bilsalong i Shanghai och ingen kunde missa att Geelys designers hade sneglat en aning på Rolls-Royce Phantom. Geely förnekade och Rolls-Royce hotade med stämning.

Snart är det dags för bilsalongen i Peking där Geely ska visa inte mindre än 54 produktnyheter. En av dem är GE som har fått ett helt nytt ansikte. Den stora lyxlimpan ser inte längre ut som RR Phantom utan har fått betydligt rundare anletsdrag med en rekordstor grill och plirande strålkastare. Geely har även ritat om kylarprydnaden som tidigare var en oblyg kopia av Spirit of Ecstasy. Även baktill har formerna mjukats upp.

Interiört består ansiktslyftet av möjligheten att få två bakre stolar. GE-köparen var tidigare hänvisad till en ensam bakre fåtölj i bästa påvestil men nu kan man välja att i stället få två fåtöljer. Av bilden att döma blir komforten inte lidande för det.

Läs mer