Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Genesis G90 – första bilderna på Hyundais nya lyxtyskutmanare

Hyundai satsar vidare på lyxtemat och visar nu upp första bilderna på Equus efterträdare Genesis G90.

Audi A8, BMW 7-serie, Jaguar XJ, Lexus LS och Mercedes S-klass kommer alldeles snart att få möta nytt, koreanskt motstånd i lyxbilsklassen. Det är Hyundai som satsar vidare på sitt lyxvarumärke Genesis och här har vi de första bilderna på modellen G90 som har premiär i hemlandet i december.

Genesis G90 är en pjäs på över fem meter som ska ersätta Hyundais nuvarande flaggskepp i lyxbilsklassen – Equus. Nuvarande generation har funnits på marknaden i ungefär sex år.

Utseendet har inga större likheter med Equus, däremot med lillebror Hyundai Genesis. Men G90 har fått en hel del drag från lyxbilskonceptet Vision G som visades på årets Pebble Beach-utställning i Kalifornien i augusti. Ett av dragen är den ännu större grillen, ett annat frontspoilerns utförande.

Under huven sitter en Tau-V8 på 5,0 liter som redan används i både Hyundai Genesis och Equus. Vi kan misstänka att motorn har finslipats inför debuten i nya flaggskeppet. En nyhet är att motorn nu kommer att kunna kombineras med fyrhjulsdrift.

Hyundais planer framöver innehåller sex nya Genesis-modeller de kommande fem åren. På tur efter Genesis G90 står Genesis G80 som ska ersätta dagens Hyundai Genesis.