Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Genesis G90 officiell – Hyundais lyxigaste

Nya Genesis G90 är officiell, den nya lyxbilen som ska ersätta den tidigare toppmodellen Equus och för första gången står Genesis på egna ben.

I november meddelade Hyundai att deras lyxbilsdivision framöver ska stå på egna ben, liksom Toyotas motsvarighet Lexus. Genensis G90 kan då med rätta kallas för märkets första bil. En bil som vi fick en förhandstitt av för några veckor sedan.

G90 bygger på en 11,5 centimeter förlängd version av plattformen från nuvarande Hyundai Genesis, som kommer att heta Genesis G80 framöver, och mäter hela 520 centimeter på längden. Övriga mått är 190 på bredden, 149 på höjden och hjulbasen mäter 310 centimeter.

Totalt erbjuds tre motoralternativ varav instegsversionen är en 3,8-liters V6 som levererar 231 hästkrafter och 396 newtonmeter, nästa steg är en turboladdad 3,3-liters V6 med 272 hästkrafter och 510 newtonmeter. Toppversionen har en V8 på 5,0 liter som levererar 311 hästkrafter och 519 newtonmeter. Med den sistnämnda avverkas 0-100 km/h på 5,7 sekunder.

Samtliga motorer sammankopplas med en åttastegad automatlåda som skickar kraften till bakhjulen.

I kupén möts de åkande av läderklädda eljusterbara stolar fram som bak, träpaneler, 12,3-tums infotainmentsystem, samt 9,2-tumsskärmar för baksätesunderhållning och trezons klimatanläggning.Genesis G90 kommer att lanseras någon gång under nästa år och är ännu ej prissatt, liksom med dess föregångare kan vi dock inte förvänta oss att den kommer att säljas i Sverige.

https://youtu.be/0NnGo3oWM-0

Gilla på Facebook för fler videoklipp!