Genesis nya slår Maybach på fingrarna

Genesis nya lyxkryssare EQ900L slår Mercedes-Maybach på fingrarna när det kommer till utrymme.

I slutet av förra året presenterade Hyundais lyxbilsavdelning Genesis sitt nya flaggskepp G90. Men för de verkliga lyxlirarna är den troligtvis inte tillräckligt vräkig. Därför presenterar de nu den förlängda versionen som går under namnet EQ900L.

Jämfört med standardversionen är denna 29 centimeter längre varav allt extra utrymme gynna baksätespassagerarna. Detta betyder att EQ900L mäter 549 centimeter på längden, fyra centimeter längre än Mercedes-Maybach S-klass. Något som märks tydligt på de breda B-stolparna.

Självklart är modellen även utrustad med i stort sett allt man kan tänkas behöva, så som bland annat infotainmentsystem monterat på framstolarnas ryggsäte, bekväma läderklädda fåtöljer med oändligt många inställningsmöjligheter och fotstöd. Kupén är utsmyckad med detaljer i trä och pianolack.

EQ900L drivs av en 5,0-liters V8 som levererar 431 hästkrafter och 519 newtonmeter. I nuläget kommer modellen endast att saluföras i hemlandet Sydkorea, men det kan komma att ändras framöver. Enligt uppgift ska EQ900L kosta cirka 125 000 dollar, cirka en miljon kronor. Rena fyndet jämfört med Mercedes-Maybach S-klass som har ett startpris på drygt 1,3 miljoner.