Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090305-gm-konkurs-illaute
090305-gm-konkurs-illaute
090305-gm-konkurs-illaute
090305-gm-konkurs-illaute

GM allt närmare konkurs

GM-aktien dök kraftigt på New York-börsen under dagen sedan företaget dragit tillbaka sitt erbjudande till långivarna som gick ut på att växla skulder på 27,2 miljarder dollar till tio procent av aktierna. Därmed skakas även den plan som tagits fram för att undvika konkurs.

Som en del av den plan som GM, USA:s regering och facket har tagit fram under de senaste månaderna ingick att GM skulle erbjuda sina långivare att växla 27,2 miljarder dollar i skulder till tio procent av bolagets aktier. Men nu har GM dragit tillbaka erbjudandet vilket betyder att en av de grundläggande hörnstenarna i planen för att undkomma konkursskydd har plockats bort. Enligt GM sägs anledningen vara att för få långivare accepterat erbjudandet, färre än vad som låg som villkor från GM:s sida. Hur de nu ska gå tillväga för undvika konkursskydd ska diskuteras av företagets styrelse inom den närmaste tiden.

Näringsminister Maud Olofsson och den svenska regeringen har inte gett Saab Automobile, som ägs av GM, några lånegarantier eller undsättningslån, vilket har kritiserats av många, inte minst av oppositionen. Men nu konstaterar hon att regeringens beslut känns helt korrekt.

– Det är tur att inte Sverige och svenska regeringen har satsat en massa pengar i GM därför att då hade vi haft alla våra pengar i USA. Det här visar att man ska vara kall i de här sammanhangen och visa stort ansvar för skattebetalarnas pengar, säger hon till TT.

– Hade vi gjort det som Socialdemokraterna sa att vi skulle göra hade pengarna i dag funnits i ett amerikanskt konkursbolag om det nu går till chapter 11 (ansökan om konkursskydd, reds anm), och då hade vi förlorat pengarna.

Stöd för hennes konstaterande kan man se i Stephen J Lubbens, professor i juridik vid Seton Hall University i Newark och chapter 11-expert, uttalande där han beskriver att det kan finnas ovilja inom GM att skriva ned Saabs skulder till moderbolaget med 75 procent, motsvarande drygt nio miljarder kronor.