Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Cannonball Run 1981Cannonball Run 1981Cannonball Run 1981
Cannonball Run 1981

GM nekar inblandning i ny Cannonball Run

En modern upplaga av filmklassikern Cannonball Run från 1981 är på gång. I tisdags rapporterade New York Magazine att självaste GM medfinansierar filmen. En talesman för GM dementerar nu uppgifterna.

Mina och många andras favoritfilmer alla gånger sedan barnsben är bilfilmerna Cannonball från 1976 (originalet och i mina ögon den bästa) samt Cannonball Run och Cannonball Run II från 1981 respektive 1984 där det handlar om att vara snabbast från kust till kust genom USA. Skådespelaruppsättningen i de två sistnämnda var imponerande med Roger Moore, Dean Martin, Jamie Farr, Farrah Fawcett, Sammy Davis Jr. och huvudrollsinnehavaren Burt Reynolds.

En andra uppföljare släpptes 1988 – Cannonball Speed Zone – men den var inte i närheten av de båda föregångarna, trots John Candys medverkan.

Nu är en modern uppföljare under utveckling i Hollywood. Producenten Al Ruddy, som ligger bakom succéfilmer som Gudfadern och Million Dollar Baby, sägs hålla i trådarna och med hjälp av manusförfattaren Guy Ritchie har man planer på att låta Brad Pitt sköta huvudrollen som J.J. McClure, alternativt att Ben Stiller axlar den manteln.

I tisdags rapporterade veckomagasinet New York Magazine att världens näst största biltillverkare GM är intresserade av att finansiera filmen. Det skulle i så fall vara ett utmärkt tillfälle för ypperlig produktplacering. Två timmar bilfilm med kanske enbart bilar från GM-koncernen.

Men i dag dementerar GM uppgifterna genom talesmannen Tom Henderson som på sin Twitter skriver:

”Jag är en GM-talesman. Detta är grundlösa spekulationer/rykten. GM skulle inte tolerera ett projekt som skildrar vårdslös/alkoholpåverkad bilkörning.”

Att GM fortfarande delvis ägs av den amerikanska staten spelar nog in en hel del i Tom Hendersons uttalande.

Om det nu blir en ny Cannonball Run-rulle – med eller utan GM:s pengar – hoppas jag att den svenska översättningen blir bättre än den som gjordes 1981. Då valde översättarna i vårt avlånga land titeln ”Mitt i plåten”.

Som en bonus till den här artikeln bjuder dig nu på två trailers, dels den från Cannonball 1976 (överst) och dels den från Cannonball Run 1981 (underst). Bilfilmer var bättre för, eller vad säger du!?

https://youtu.be/Xv6umg8UbQI?width=575&height=353https://youtu.be/j2hGFN8NlLQ?width=575&height=353