Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091218-gm ansvar saab
091218-gm ansvar saab
091218-gm ansvar saab
091218-gm ansvar saab

GM ska ta sitt ansvar

Under presskonferensen som GM:s vice vd Jon Smith höll i i eftermiddags lovade han att de som ägare har gjort allt för hitta en fungerande köpare och att de nu ska ta sitt ansvar.

Den 1 december utlovade GM att Saab har månaden ut på sig att hitta en köpare. Det utlovade sprack redan i dag den 18 december efter att förhandlingarna mellan GM och holländska Spyker Cars havererat. Anledningen ska vara tvister och frågor som inte skulle ha gått att lösa innan månadens utgång.

Det kan låta som att GM har varit lite nonchalanta vad gäller Saab-affären, men så är inte fallet enligt dem själva:

– Jag kan garantera er att vi har gjort allt vi kunnat för att hitta en investerare. Nu måste vi gå vidare. Vi ska ta vårt ansvar, sa vice vd Jon Smith under en konferens i Detroit tidigare i dag.

Till skillnad från näringsminister Maud Olofsson tycker alltså GM:s vice vd att GM inte hade kunnat göra någonting annorlunda och att de har jobbat med Saab långsiktigt i 20 år. Han utesluter inte heller möjligheten att någon intressent hör av sig för att ta över företaget eller varumärket Saab.

– Jag antar att det är möjligt men klockan börjar ticka nu.

Frågan är varför Merbanco av GM uteslöts som fortsatt aktuell budgivare i början december. Uteslutandet kom som en överraskning för Merbanco som visade ett starkt intresse för Saab.

Allt om Saabs nedläggning

Krönika

I fokus