100601-gm-audi-interiör

GM vill vara lika fina på insidan som Audi

General Motors bilar må vara kända för mycket, men inte för att ha de mest välbyggda interiörerna. Det erkänner till och med GM:s utvecklingschef som säger att man nu siktar på att bli lika bra som Audi.

  Amerikanska bilar har inte alltid de mest välbyggda interiörerna, ofta är det plast, plast och så lite äkta träimitationer i plast. De senaste åren har GM ansträngt sig för att höja interiörkvaliteten men utvecklingschefen Karl Stracke erkänner i en intervju med Inside Line att man fortfarande har mycket att göra på området.

– Jag har kört Corvette Grand Sport och jag tyckte mycket om den men interiören är inte övertygande, säger Stracke till Inside Line.

Stracke har funnits inom GM-koncernen i 30 år och har framförallt arbetet på den europeiska marknaden. Förutom många Opel-modeller var han även ansvarig för utvecklingen av nuvarande Saab 9-3. Han verkar inte tveka i frågan om vart GM måste sikta.

– Vi är inte uppe i Audi-nivå. Jag vill att vi ska vara det, Audi är riktmärket för interiörkvalitet, säger Stracke.

Vidare i intervjun berättar Stracke att den nystartade GM-organisationen har lite annorlunda arbetssätt. Han och hans arbetsgrupp har fått större möjligheter att titta på konkurrenternas bilar. Varje fredag anordnas så att cheferna kan köra konkurrenternas bilar på testbanan och på så sätt få nya idéer och infallsvinklar.