110720-kate-middleton-vw

Golfen som blev kronjuvel

21-årige Sonny Brazil drog en vinstlott när han köpte Kate Middletons tio år gamla Volkswagen Golf för 14 000 kronor. Nu väntas bilen hämta in över 300 000 kronor på auktion!

Hur mycket kan en tio år gammal Volkswagen Golf vara värd? En snabb koll med Teknikens Världs begagnatexpert Mikael Stjerna och en slagning på en välkänd försäljningssajt ger samma svar, runt 40 000 kronor. 

Med detta i åtanke ser det då ut som att brittiske Sonny Brazils far Al gjorde en bra affär som la 1 400 pund, motsvarande cirka 14 600 kronor för den drygt tio år gamla Golfen 2009.

Det skulle visa sig att han gjorde ett betydligt bättre klipp än så. Bilens första registrerade ägare visade sig vara hertiginnan av Cambridge, tidigare Catherine ”Kate” Middleton som i april gifte sig med prins William. Hon köpte bilen ny 2001 och har varit i familjens ägo fram till nyligen.

– Då kopplade jag inte riktigt eftersom att han  inte direkt sa att han var släkt med Kate men när jag såg att första ägaren var Catherine Middleton i loggboken blev jag riktigt uppjagad, säger Sonny Brazil till Daily Mail.

Sonen Sonny Brazil funderade över mediehajpen kring bröllopet och lät värdera bilen:

– Jag gick till en auktionskammare i Dorset för några veckor sedan och de sa att den skulle vara värd över 30 000 pund , bara för namnet i loggboken. 

Sagt och gjort gick Sonny Brazil in på auktionssajten Ebay och la upp bilen. Med fyra dagar kvar på nätauktionen är priset uppe i 25 100 pund eller dryga 262 000 kronor.