Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070403_subaru_tribeca
070403_subaru_tribeca
070403_subaru_tribeca
070403_subaru_tribeca

Gör om mig, sa Tribeca

Tribeca är bara knapp två år gammal men Subarus designteam har redan modellerat om den. Såväl bak som fram. Allt för att framhäva dess egenskaper som suv.

Ingen förblev orörd av Subaru Tribecas märkliga uppsyn när den premiärvisades  i USA 2006. Det tog inte lång tid förrän den fick sitt smeknamn: Noshörningen.

Nu, knappt två år senare, får modellen sin första uppdatering och föga förvånande är det just nospartiet som knådats om mest. 

Grillen har gjorts mer anonym för att visa släktskapet med lillebrorsan Outback. Men man kan i ärlighetens namn även se kopplingar till såväl Hyundai Santa Fe som Chrysler Sebring.

Längre bak har även attityden tonats ner. Bakersta sidorutorna har dragits ut och det karaktäristiska vecket över höfterna och baken har jämnats ut.

Under huven har motorn på tidigare 3,0 liter växt till 3,6 utan att den skull tumma på värdena för utsläpp och förbrukning, menar Subaru.

Med detta hoppas man att Tribeca ska få tydligare drag av en regelrätt suv. Med ur-modellen eftersträvades en mix mellan MPV och suv.

Nya Tribeca, som nu saknar prefixet B9, kommer till Sverige i november/december 2007.