Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
081015-murray-t25
081015-murray-t25
081015-murray-t25
081015-murray-t25

Gordon Murrays T25 visad för första gången

Gordon Murray är otvivelaktig mest känd för att vara en sportbilskonstruktör av högsta rang. Men mannen bakom McLaren F1 har inte bara prestanda i tankarna. Hans senaste projekt heter T25 – en microbil i ordets rätta bemärkelse. Nu får vi för första gången se precis hur liten den är.

I somras berättade vi för första gången om legendariske bilbyggaren Gordon Murrays senaste projekt. T25 är en extremt liten stadsbil som enligt Murray är framtidens lösning på trafikproblem i storstäder. Vi har fått se skisser och ett par datorillustrationer som visar T25:s litenhet. Nu får vi för första gången se den i fysisk form.

Murrays nystartade företag Gordon Murray Design Limited firade nyligen sitt ettårsjubileum. I samband med firandet visades T25 för allmänheten. Visserligen var den retsamt förpackad i vad som ser ut som ugnsfolie, men det mest intressanta med T25 framgick ändå med all tydlighet – storleken. Bredvid klassiska småbilar som Fiat 500 och Mini Cooper, båda i de nya och gamla versionerna, ser T25 minimal ut. Hjulen ser nästan ut att sitta utanför bilens hörn. Tanken med T25 är nämligen att den ska vara så pass liten att två T25:or ska kunna köras i en fil och parkeras på tvären i en parkeringsruta. Läs allt om T25 via länken nedan.