Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Bilden är ett kollage

Grenadier får BMW-motorer

Land Rover Defenders arvtagare Projekt Grenadier konstrueras med tysk hjälp och får nu även BMW-motorer. Såväl bensin- som dieselvarianter. 

Kommer du ihåg Projekt Grenadier? Bilen som tog form under en pubrunda för två år sedan och som skulle axla nedlagda Land Rover Defenders arv?

Till skillnad från de flesta fantastiska idéer som formas under pubrundar går projektet framåt. Sedan tidigare har tillverkaren Ineos Automotive gjort klart med tyska MBtech rörande utvecklandet och nu kliver nästa tyska aktör in: BMW.

Den bayerska biltillverkaren ska förse Grenadier med motorer av såväl bensin- som dieseltyp med dubbelturboteknik. Exakt vilka motorer nämns dock inte i dagsläget.

– Det här är en teknisk milstolpe för Projekt Grenadier – vi är glada att BMW ska förse våra terrängbilar med motorer. De tillverkar extremt pålitliga och kraftfulla motorer som ger driftsäkerhet, effektivitet och kvalitet i toppklass. De bygger helt enkelt världens bästa motorer. Att jobba med BMW är ett stort steg framåt i att förverkliga vår vision av att bygga en kompromisslös fyrhjulsdriven bil som levererar, säger Dirk Heilmann, vd på Ineos Automotive.

Enligt schemat ska en produktionsklar bil presenteras i år och stå i saluhallarna under 2020. Ska man hinna med det får man banta ner antalet pubrundor.