Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090309-gtbycitroen-produk
090309-gtbycitroen-produk
090309-gtbycitroen-produk
090309-gtbycitroen-produk

GTbyCitroën bekräftad för produktion

Citroëns verklighetsfrämmande sportbilskoncept ska sättas i produktion. Det avslöjade Citroëns produktchef Vincent Besson i samband med Genèvesalongen. Den monsterlika bilen var aldrig tänkt för serieproduktion, men publikens gillande har fått Citroën att tänka om.

Det var på Parissalongen förra året som Citroën visade det märkliga konceptet GTbyCitroën . Tillsammans med utvecklarna bakom Playstation-spelet Gran Turismo hade Citroën tagit fram en konceptbil som slog de flesta med häpnad. Bilen var dock bara tänkt att köras i TV-spelet. Men nu har Citroën tänkt om, vilket det ryktades om redan i december förra året. Citroëns produktchef Vincent Besson avslöjade på Genèvesalongen att GTbyCitroën kommer att sättas i produktion.

Besson berättade för brittiska Autocar att man har planer på en serieproduktion, en högts begränsad sådan dock. Som mest 20 bilar. Besson ville inte avslöja när de första bilarna kan tänkas komma, däremot yppade han att kraften med allra största säkerhet hämtas från GM eller Ford i form av en V8-motor. Det ser alltså inte ut att bli någon vätgaslösning, såsom bilen drivs i TV-spelet.

Det var en minst sagt imponerande skapelse som visades upp i Citroëns monter i Paris förra hösten. GTbyCITROËN var hela 4,96 meter lång, 2,08 meter bred och 1,09 meter hög. Med andra ord lång, bred och extremt låg. Intressanta detaljer var 21-tumshjulen med aluminiumfälgar med ”diamanteffekt” och de läckra måsvingedörrarna. Inuti bilen projicerades all data som är viktig för föraren i vindrutan.

Läs mer