Chrysler, Ford, Honda och Toyota suger

Hackare jävlades med GM

I går fick GM-cheferna skämma ögonen ur sig under ett pressevenemang. Alla datorer som användes på platsen klargjorde för besökarna att Chrysler, Ford och andra märken suger.

I dagarna fem firar GM att Chevrolet fyller 100 år och i går hade man bjudit in till pressvisning av Chevrolet Spark EV, alltså en elektrisk version av den lilla Chevan.

 På plats fanns över 200 journalister från hela världen, journalister som var uppkopplade på Internet via GM:s trådlösa nät som konfigurerats just för denna tillställning.

 Det jobbiga för GM var att alla som surfade på deras trådlösa nät möttes av budskapen ”Chrysler sucks”, ”Ford sucks”, ”Honda sucks” och ”Toyota sucks” i webbläsarna. Så fort något av de fyra konkurrerande bilmärkena nämndes på hemsidor så lades automatiskt ordet ”sucks” till. På svenska betyder det ”suger”.

 GM:s representanter på plats var snabba att påpeka att de var oskyldiga till dumheterna. I efterhand har de också hittat problemet, det var en trådlös router som hade otillåten programvara installerad.

 Den skyldige är nu också identifierad, en underentreprenör som hade hjälpt GM att installera det trådlösa nätet. Personen som utförde det har erkänt och menade att tilltaget var avsett som ett litet skämt. Historien förtäljer dock inte om GM uppskattade skämtet. Vi tycker i alla fall att det var ett skojigt pojkstreck.

 Enligt uppgifter från GM:s evenemang klarade sig andra bilmärken från att suga.