Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Häftigaste bilarna på bilsalongen i Paris 2014

Under drygt halva oktober månad står bilarna suktar efter folks blickar på bilsalongen i Paris. Har du inte varit där ännu har du alltså fortfarande chansen att se dem live. Här listar vi salongens häftigaste bilar.

Listan är utan någon inbördes ordning, utan kort och gott de tio häftigaste bilarna – plus en bonus.

Mini Superleggera Vision Concept

Visades redan i maj på Concorso d'Eleganza Villa d’Este vid Comosjön i Italien men står även att beskåda i Paris.

– Oerhört läcker, säger Teknikens Världs Mikael Stjerna som besökte Parissalongen förra veckan.

Läs mer om Mini Superleggera Vision Concept här.

Lamborghini Asterion LPI 910-4

Så fort Lamborghini visar upp en ny modell eller en konceptbil stannar världen till för en stund. Så även nu när Asterion står utställd i Paris. Fyrhjulsdriven superhybrid med 910 hästkrafter som, trots att det är en Lambo, kan driva med enbart framhjulen.

Läs mer om Lamborghini Asterion LPI 910-4 här.

Audi TT Sportback concept

Utskälld i kommentarsfältet men Stjerna på plats gillade skarpt det han såg. Nya TT gör sig bra med fem dörrar och Audi kommer förmodligen inte att kunna hålla sig från serieproduktion.

Läs mer om Audi TT Sportback concept här.

Renault Espace

Inte längre en MPV, numera en rymlig crossover. Snygga former och läcker interiör. Bilen som lockar flest nyfikna blickar på salongen.

Läs mer om Renault Espace här.

Citroën Divine DS

Konceptbil som visar hur golfklassen kan bli en liten lyxbilsklass. Extremt vräkig interiör, ser nästan ut som en svindyr handväska som har sprättats upp och lagts över inredningen.

Läs mer om Citroën Divine DS här.

Mazda MX-5

Hade världspremiär redan i början av september men står också i rampljuset nere i Paris. Som alltid med MX-5 är det en bil som berör och det nya utseende verkar många ha tagit till sig utan problem.

Läs mer om Mazda MX-5 här.

Jeep Wrangler Unlimited Rubicon ”Stealth” by Mopar

Redan i förra veckan beskrev vi Jeep Wrangler Unlimited Rubicon ”Stealth” by Mopar som salongens kaxigaste bil. Vi håller fast vid det. Med 37-tumsdäck och annat tufft är den redo att klättra upp mot vilken vulkankrater som helst.

Läs mer om Jeep Wrangler Unlimited Rubicon ”Stealth” by Mopar här.

Infiniti Q80 Inspiration

Infiniti brukar normalt inte fastna på listor av den här typen, men med konceptbilen Q80 Inspiration slår de sig in med eftertryck. Formerna hyllas i kommentarsfälten och baserat på det kanske Porsche Panamera får se upp i backspegeln i framtiden.

Läs mer om Infiniti Q80 Inspiration här.

Volkswagen XL Sport

En annorlunda, liten och supersnål hybrid har förvandlats till ett varvvilligt fullblod tack vare Ducati. Salongens största förvandling – och kanske överraskning.

Läs mer om Volkswagen XL Sport här.

Peugeot Exalt

Ingen direkt nyhet då Exalt visades på salongen i Peking i våras, men i uppdaterat utförande står Exalt även på hemmaplan i Paris. Tuffa former. Hajskinnsliknande textilmaterial över bakskärmarna och bakluckan hör inte till vanligheterna. Saxupphängd bakluckan går inte av för hackor det heller.

Läs mer om Peugeot Exalt här.

Bonus: Mikael Stjerna

Stjerna är förvisso ingen bil, men hör ändå hemma på denna lista. Hans ”bungyjump” på bilsalongen i Paris har blivit en snackis runt om i världen. Eller ja, en liten snackis på redaktionen i alla fall.

Se Mikael Stjernas bungyjump här.

Du kanske inte håller med den här listan till punkt och pricka. Hur ser din lista ut? Ge oss en vink med en kommentar nedan.