Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101207-hastighet musik
101207-hastighet musik
101207-hastighet musik
101207-hastighet musik

Håll hastigheten med hjälp av musik

Lever din högerfot ett eget liv och du har svårt att hålla dig inom hastighetsbegränsningarna? Det finns nu en app för dig som med hjälp av musik gör dig påmind om att du överträder hastighetsbestämmelserna.

Det hela är mycket enkelt. Den belgiska iPhone-appen ”The Slow Down App” från OVK låter dig välja den musik du vill lyssna på i bilen. Kör du snabbare än tillåten hastighet börjar musiken spelas långsammare och om du skulle överträda tillåten hastighet med 10 km/h eller mer så stoppas musikuppspelningen.

Musiken börjar åter att spelas upp om du lättar på gasen och normal uppspelningstakt får du först då du håller dig inom hastighetsbestämmelserna.

En tydligare förklaring av hur appen fungerar ser du i filmklippet nedan.

iPhone-appen har till sin hjälp telefonens GPS-mottagare som hela tiden håller koll på den hastighetsbestämmelse som gäller på platsen och den hastighet som fordonet håller.

Appen är förmodligen inget som notoriska fartsyndare tänker använda sig av. Däremot kan det vara bra för den som är intresserad av och vill bli upplyst av om det börjar gå lite för fort.

The Slow Down App kan laddas ned från iTunes Store. Hur den fungerar i Sverige återstår att se, men med Europakartor i nallen så borde det fungera.

https://youtu.be/W34n1ykBOWQ?height=347&width=575