Han har varit på bilresa i 23 år

Har du mycket semester kvar men slut på idéer? Då kan du göra som tysken Günther Holtorf som gav sig ut på en resa 1989 som fortgår än i dag, 23 år och nära 130 000 mil senare.

Günther Holtorf och hans fru Christine bestämde sig för att ge sig ut på en 18 månaders resa runt i Afrika i sin Mercedes Geländewagen. Hustrun Christines sista önskan när hon gick bort 2010 var att Günther Holtorf skulle fortsätta resan, en önskan han uppfyller än i dag.

 23 år efter att resan började är Günther fortfarande ute och reser i ”Otto” som han döpt sin reskamrat till. Bilen som klarat hela resan har dessutom gjort det utan att gå sönder mer än någon enstaka punktering och vanliga slitdelar.

 – De största kostnaderna när man reser är mat och boende och vi hoppar över bägge eftersom vi lagar mat och sover i bilen, säger Günther Holtorf.

 Utöver att ha korsat Afrika har den nu 74-årige tysken korsat både Nord- och Sydamerika, oroshärdar och Nepal. Nästa år hoppas han kunna pensionera sig från resorna och donera Otto till Mercedes-museet i Stuttgart.

Delar av resorna kan du ta del av i klippet nedan.

https://youtu.be/JrxqtwRZ654?width=575&height=353

Vill du läsa mer om hur det är att äga en Mercedes Geländewagen gör du rätt i att följa Teknikens Världs testchef Hans Hedbergs artikelserie där han har just en Geländewagen som tillfällig tjänstebil. Start i nummer 16 som finns i butik nu!