Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är bilen som serverar dig pizza

Sema-salongen i Las Vegas bjuder på många märkliga byggen. Kolla in denna Toyota Tundra som serverar dig pizza.

Ibland kan man känna att allt är uppfunnet. Ja, till och med den pizzabakande bilen. Under den pågående SEMA-salongen i Las Vegas visar Toyota och Pizza Hut upp bilen/köket Toyota Tundra Pie Pro som serverar en rykande varm pizza på sju minuter.

Matlagningen börjar med att en robotarm tar ut den valda pizzan ur ett kylskåp och stoppar in den i en ugn. En annan robotarm tar sedan ut pizzan på andra sidan, skär den i sex lika stora delar och server den till beställaren.

Bilen är byggd av MTCI, Motorsports Technical Center, i samarbete med restaurangkedjan Pizza Hut och Nachi Robotic Systems. Basen är en Tundra SR5, Toyotas flaggskeppsmodell i USA när det gäller flakbilar, men har fått sin förbränningsmotor utbytt mot bränslecellspaketet från Mirai

 som levererar elektricitet till köket.MTCI har byggt en rad kustombilar genom åren men Toyota Tundra Pie Pro var en utmaning utöver det vanliga, menar Marty Schwerter, operativ chef på divisionen. Bygget vill också lyfta fram att det nu har sålts över 4 000 Mirai-bilar.

https://youtu.be/Z67RI5CXRDk

Du har väl inte missat att vi har kört motordonatorn? Provkörningen av Toyota Mirai i sin helhet 

läser du här.