Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: bluefish_ds/Shutterstock

Här är de snabbaste gatbilarna 0-100 km/h

Bensin, elhybrider och elbilar. Alla står med samma förutsättningar på startlinjen. Det är klassiska först till 100 km/h, eller cirka 62 miles per hour, som gäller. Här är bilarna som klarar uppgiften på mindre än tre sekunder och de bilar som du och jag kan köpa och köra med på vägen.

Acceleration har alltid fascinerat bilköpare och trots alla miljömedvetna bilköpare så är tiden det tar att nå 100 km/h från stillastående fortfarande en viktig faktauppgift om en bil. I Europa och överallt där vi har det metriska mätsystemet pratar vi om 0-100 km/h. Där miles ersätter kilometer pratas det om 0-60 miles per hour. Vår omvandlare säger att 100 km är cirka 62 miles varför vissa uppgifter om acceleration inte helt är möjliga att jämföra.

Bilsajten Autocar har sammanställt de tio snabbaste tiderna och satt ett ungefärligt likhetstecken på 60-62 miles per hour. Listan omfattar då alla de bilar som klarat uppgiften på mindre än en sekund.

Här är de snabbaste tiderna:

9 Ferrari F8 Tributo, McLaren 620R och Lamborghini Huracán Evo

Tid: 2,9 sekunder

McLaren 620R är i praktiken gatversionen av racerbilen 570S GT4. Lite bantad, vinpaket och effekt på 612 så kan McLaren precis krypa under tre sekunder. Ferrari och Lamborghini behöver inget extra lullull utan klarar tresekundergränsen med sina "vanliga" supersportbilar.

8 McLaren P1 och BAC Mono

Tid: 2,8 sekunder

Briggs Automotive Company klarade 0-100 km/h på 2,8 sekunder redan med gamla Mono. En ny modell annonserades i mars i år och väntas kapa ytterligare någon tiondels sekund på tiden. Ensitsaren för vägbruk använder en Ford-motor på 305 hästkrafter och det handlar om låg vikt för att ändå få till en så här häftig acceleration. McLaren P1 använder sig av el för att skjuta ifrån så här pass bra.

7 Caterham 620R

Tid: 2,79 sekunder

Marcus Ericssons gamla F1-team byggde också bilar och före konkursen fanns planer på att bygga sportbilar tillsammans med Renault. En tvålitersmotor från Ford på 310 hästkrafter räckte för att få till en imponerande tid på 2,79 sekunder.

6 Hennessey Venom GT

Tid: 2,7 sekunder

Grunden i Venom GT kommer från Lotus Exige i hjärtat av Texas. Hennessey kanske inte är den lyxigaste supersportbilen men den är – snabb. Väldigt snabb.

5 Porsche 911 Turbo S (992)

Tid: 2,6 sekunder

Många anser att GT2 RS är den häftigaste gatbilen från Porsche men 992 Turbo S med 3,8-litersmotorn med dubbelturbo levererar häpnadsväckande acceleration. Det här är den snabbaste Porsche 911 som testats hittills och den är till och med snabbare än GT som klassats in till Le Mans.

4 Rimac Concept One

Tid: 2,5 sekunder

Den kroatiska firman bygger eldrivna supersportbilar. Concept One har kört ifrån LaFerrari och Tesla Model S i rena dragracetävlingar tack vare sina fyra elmotorer.

3 Porsche 918 Spyder och Koenigsegg One:1

Tid: 2,5 sekunder

Hybriddrivlina behövdes för att Porsche skulle klara sig ner på 2,5 sekunder. Koenigsegg One:1 använde E85-bränslet och en effekt-viktfördelning på 1:1. De här bilarna säljs lika snabbt som de kör 0-100 km/h.

2 Tesla Model S, Porsche Taycan Turbo S och Bugatti Chiron

Tid: 2,4 sekunder

De snabbaste elbilarna suger fast dig i ryggstödet. Tesla använde Ludicrous mode och flera mjukvaruuppdateringar för att klara sig ner på 2,4 sekunder. Porsche rullade alldeles nyss fram sin eldrivna supersportbil och med bra fäste i marken tangerade Porsche Teslas tid. Vill du ha lite mer lyx på vägen upp i fart kan du använda en Bugatti med turbomatad W16-motor på 1 500 hästkrafter.

1 Ultima Evolution Coupé och Dodge Challenger SRT Demon

Tid: 2,3 sekunder

Snabbast är ändå de turbomatade bensinarna. Ultima använder en 6,8-liters V8 på 1 020 hästkrafter. Dodge plockade in en monsterturbo till son Challenger Hellcat och skaprade ihop 829 hästkrafter. Det räckte för att nå till imponerande 2,3 sekunder.

Utmanare

En mängd supersportbilar står på kö fram till startlinjen för att också sälla sig till tresekundersklubben. Lotus Evija, Pininfarina Battista, Rimac C Two och Aspark Owl väntas alla sätta elbilarna allra överst på den här listan och klara den nu magiska gränsen två sekunder. Så om några år kanske vi gör den här listan där alla bilar klarat 0-100 km/h på två sekunder.