Här är Elvis BMW 507 i restaurerat skick

I förrgår skrev vi om hur man hade hittat en BMW 507 som en gång i tiden tillhörde Elvis själv. Nu är restaureringen av bilen klar - här är bilderna och bakgrundsfaktan.

Elvis köpte en BMW 507 när han tjänstgjorde för den amerikanska militären i Tyskland. En rad olika händelser gjorde att bilen blev mycket svår att hålla reda på efter att Elvis gjort sig av med den.

En amerikansk journalist vid namn Jackie Jouret bestämde sig för att försöka leta upp bilen igen, och lyckades få fram att bilen från början användes av racerföraren Hans Stuck för att tävla i ett antal hillclimbtävlingar. När Stuck år 1958 slutade använda bilen för att tävla hamnade den hos en återförsäljare i Tyskland med en ny motor och en ny växellåda. 

Elvis kom till återförsäljaren och bestämde sig för att köpa 507:an. Eftersom att han vid den tiden var en amerikansk soldat så bytte man registreringsskylt på bilen med jämna mellanrum, vilket ytterligare bidrog till att man hade svårt att hitta den i efterhand.

År 1960 reste Elvis tillbaka till USA och tog med sig bilen. Väl där lät han bilen målas om till röd istället för den vita färg den hade från början (enligt rykten ska det ha varit för att han tröttnade på att kvinnliga fans skrev sina telefonnummer på bilens vita kaross med läppstift). Han ersatte även V8:an som satt i med en annan V8 från Chevrolet.

Jouret publicerade vad hon kommit fram till, och fick senare ett meddelande från samlaren Jack Castor att han hade bilen i sin lada. Han visste att hans BMW 507 en gång i tiden hade tillhört Hans Stuck, men han visste inte att Elvis hade ägt samma exemplar. 

Stora delar av bilen var i mycket dåligt skick, så BMW fick tillverka en hel del nya reservdelar för att man skulle kunna återställa bilen till originalskick. Nu är i alla fall arbetet klart, och resultatet kan ni se i galleriet nedan, samt bilen innan restaurering.