Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Volkswagen

Här är interiören hos nya Volkswagen Golf

Premiären för Volkswagen Golf generation åtta närmar sig. Här är en skiss på inredningen som går i skärmarnas tecken.

Volkswagen Golf generation åtta lurar runt hörnet vilket ni som följer oss på teknikensvarld.se inte har kunnat missa. Vi har bland annat visat spionbilder där testbilar rullar på svensk mark (se galleri nedan) och där de står i kön till en hamburgar-restaurang i Tyskland.

I en rapport om Volkswagenkoncernens finanser exponerades en bild på nya Golf. Det rör sig om en skiss på bilens interiör. Bilden visar att Volkswagen väljer skärmarnas väg för modellen. Borta är mittkonsolen med rediga vred som vi känner från dagens Golf – se jämförelsen nedan. Med det skapas en mer horisontell design som frigör yta undertill.

Foto: Volkswagen

Skärmen framför föraren och skärmen i mitten för infotainmentsystemet tycks hänga ihop med en svängande form, lite som hos nya Volkswagen Touareg (läs vår provkörning av bilen här) om än med mindre skärm i mitten. På ratten ser vi även Volkswagens nya logotyp som gör debut med modellen, även om den redan avslöjats under en fotbollsmatch.

LÄS MER: VW Golf Country på väg tillbaka?

Enligt Volkswagens svenske kommunikationschef Marcus Thomasfolk ska nya Golf visas upp för första gången senare i år och lanseringen sker efter det.

För Automotive News har marknadschefenen Jürgen Stackmann sagt att en lansering kan dröja till efter nyår och premiären inte kommer att ske under Frankfurtsalongen i höst som man först hade planerat. Där ska Volkswagens första elbil byggd på MEB-plattformen visas upp – ID.3. Golf får en egen premiär efter salongen för att ge den dess exklusivitet den är värd, menar Jürgen Stackmann.