Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är James Bonds nya bil: Aston Martin DB10

En ny James Bond-rulle kräver en helt ny bil. Aston Martin DB10 heter Agent 007:s nya kärra som också är en förstudie i hur kommande Aston Martin-modeller kommer att se ut.

I dag presenterades rollbesättningen i James Bond-film nummer 24 som heter Spectre och som går upp på biograferna i oktober 2015. Men vi är varken intresserade av vad filmen heter eller vilka skådespelarna är, i alla fall inte lika mycket som vi är intresserade av nya Bond-bilen.

I Spectre ska Daniel Craig få äran att ratta Aston Martin DB10, en helt ny modell från den brittiska sportbilstillverkaren.

Inte mycket om själva bilen avslöjades vid premiären, inte mer än att den ska byggas i tio exemplar och att den ger oss en vink om hur vi kan föreställa oss Aston Martins modeller från 2016 och framåt.

– Det blir tio bilar, låt oss hoppas att James Bond inte kör sönder alla, sa Aston Martins nytillträdde vd Andy Palmer

.Med det uttalandet kan vi slå fast att Aston Martin DB10 inte kommer att kunna köpas, utan alla tio exemplar ska ingå i filmproduktionen.Det som en gång började med Aston Martin D5 är nu framme vid DB10 som mer eller mindre kan ses som avlösaren till dagens DB9. Självklart har det däremellan funnits en massa andra Bond-bilar, framför allt från Aston Martin men också andra märken, bland annat BMW.Är du mest intresserad av bilen är det till 5 minuter och 10 sekunder in i filmklippet nedan du ska spola.

https://youtu.be/IcCxX8HH4hc

Gilla på Facebook för fler videoklipp!