Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är Kias "tyska" coupé

I januari gör Kias fyrdörrarscoupé debut i Detroit. Nu släpper man ett filmklipp som avslöjar bilen… men bara lite.

Kia bygger upp intresset kring sin fyrdörrarscoupé som ska premiärvisas under Detroitsalongen i Januari. Tidigare har vi sett snabba klipp på bilen, i maskerad form, på banan Nürburgring. Skuggor och svåra kameravinklar gör att inte mycket mer avslöjas i det nya klippet – även om bilen nu är omaskerad.

Tydlig i klippet är i alla fall bilens profil som understryker Kias ambition att ta ett kliv upp i hierarkin. Siluetten passar väl in vid sidan av bilar som Audi A5 Sportback, BMW 5 GT… Ja, till och med Porsche Panamera även om den modellen kanske inte kommer att vara främste konkurrent.

Även huven, det vi ser av den, andas kraft med sina veck även om det återstår att se om luftintagen kommer att vara äkta.

Vi vet sedan tidigare att bilen bygger på en helt ny plattform och kommer att vara bakhjulsdriven. Ett möjligt modellnamn är kort och gott GT. Namnet fanns redan 2011 på ett koncept från Kia som visades upp under Frankfurtsalongen 2011 (se galleri nedan). Ett annat namn kan bli Stinger

 - som ett annat koncept från 2014, en coupé dock med endast två dörrar.Vad bilen heter, var den kommer att säljas och till vilket pris får vi reda på den 8 januari klockan 18 lokal tid.

https://youtu.be/XKEHn-pLucw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!