Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Mazda

Här är Mazda MX-5 30th Anniversary Edition

Över en miljon exemplar har sålts av Mazdas roadster MX-5 sedan debuten 1989. Under salongen i Chicago täcks en jubileumsversion av modellen av – här är de första bilderna på bilen.

Att Mazda ska komma med en jubileumsmodell för att fira att roadstern MX-5 fyller 30 år har vi skrivit om tidigare. Mazda släppte den 10 januari en suddig bild samt informationen om att modellen ska avtäckas av under bilsalongen i Chicago – samma salong som urmodellen debuterade under 1989.

Foto: Mazda

Nu släpper man ordentliga bilder och lite mer information. 30th Anniversary Edition, som namnet lyder, kommer i den unika kulören Racing Orange, speciella aluminiumfälgar från Rays, Recaro-stolar, oranga bromsok runt om, Bilstein-dämpare (bara på de med manuell växellåda), utökad ljudanläggning och kompabilitet med Apple Car Play och Android Auto för vissa marknader. Ja, och så unika emblem då såklart.

Foto: Mazda

Både sufflett- och hardtop-versionen kommer i utförandet men endast i 3 000 exemplar. Bilderna visar bilen i USA-utförande.

Bilsalongen i Chicago håller öppet 7-18 februari.