Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Här är McLarens nya superbil

Till Genève i vår kommer den första av McLarens serie av nya sportvagnar visas. Här är en första bild… eller i alla fall på kärnan av den.

McLaren har skyhöga planer. Hela 15 nya modeller ska presenteras till år 2022. Den första av dessa, modell P14, ska presenteras den 7 mars under bilsalongen Genève. Det handlar om ersättaren till dagens 650S, en modell som debuterade under samma tillställning 2014.

Nu har McLaren släppt en första bild på det som ska visas up i vår. Men någon hel bil får vi inte ta del av, bara kärnan ”Monocage II”, en konstruktion helt i kolfiber och som kommer att ge bilen en vikt på 1 283 kg, 18 kg lägre än 650S. McLaren hävdar att konstruktionen även ger bilen en lägre tyngdpunkt och bidrar till lättare insteg och bättre runt-om-sikt.

Bilarna som nu kommer är av andra generationen av det som McLaren kallar ”Super Series”. Den första bilen i första serien var 12C som debuterade 2011.

McLarens första gatbil var F1 som presenterades under Monacos Grand Prix 1992. Förutom hisnande prestanda hade den även uppseende lösningar som tre framsäten och saxdörrar. Med tanke på skärningen av taksektionen på Monocage II är det fullt möjligt att de nya bilarna kommer att ha samma lösning.

McLaren F1 med saxdörrar.